Intră
belea!
Subiecte noi pe forum
Fluturi vol 2
One Chance (2013) on...
Ninja Apocalypse (20...
problema stingere ca...
You're the Worst (20...
The Hooligan Factory...
Linux nu este Windo...
Cum va manifestati l...


8 oua
450 g zahar
150 g faina
6 linguri faina (crema)
10 linguri cu apa
1-2 linguri cacao
200 g nuci
250 ml frisca
1-2 pliculete ness
1 ciocolata cu lapte
1 litru lapte
1 plic zahar vanilinat
1 lingurita esenta de vanilie
2 lingurite de unt

Timp de pregatire : 20 min
Timp de coacere : 45 min
Portii : 6-8
Dificultate : easy

Mod de prepare

Preparare blat prajitura cu nuci

Nucile intregi se dau la cuptorul incazit pentru 5-7 minute sa se coaca bine.
Dupa ce s-au copt, se scot si dupa ce s-au racit se toc cu lama cutitului bucatele mici.
5 oua se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca cu 200 de g de zahar pana devin spuma.
Se adauga 5 liguri de apa, amestecati usor si apoi 1-2 linguri de cacao.
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga 50 de gr de zahar, se freaca bine pana cand zaharul se incorporeaza in albusuri.
Se adauga 5 linguri de apa in albusuri si se amesteca pana se ongenizeaza.
Peste amestecul de galbenusuri se adauga albusurile si ulterior 150 de g de faina.
Se amesteca sa se omogenizeze bine apoi se adauga nucile tocate.
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt se toarna aluatul pentru prajitura si se da la cuptorul incalzit la 180 de grade.
Se tine la cuptor aproximativ 25-30 de min, insa cel mai bine verificati cu o scobitoare daca blatul este copt in interior.
Se scoate si se lasa la racit.

Crema de vanilie

Intr-un recipient pune laptele la incalzit.
Intr-o oala cu fundul mai gros (preferabil inox, sau un tuciulet) se bat bine 3 oua intregi, 200 de g de zahar si pliculetul de zahar vanilinat.
Adaugati 6 linguri de faina si amestecati bine sa se omogenizeze ingredientele.
Peste acestea se adauga laptele fierbite, treptat si se amesteca cu cu un tel.
Se pune vasul pe foc si se amesteca incontinuu timp de 10-15 minute pana se ingroasa crema.
Spre final se adauga esenta de vanilie si se lasa crema la racit.
In timp ce se raceste amestecati cu putere in ea pentru a omogeniza crusta care se va forma deasupra.
Cand este mai calduta adaugati untul si amestecati bine pentru ca acesta sa se incoporeze in crema.
Frisca se bate cu mixerul si se amesteca cu 1-2 pliculete de ness.

Montaj prajitura Santicler

Peste blatul caldut se pune un strat generos de crema de vanilie.
Adaugati ulterior frisca intinsa bine, peste care presarati ciocolata data pe razatoare fina.

Sfaturi:

Albusurile prima data se bat spuma singure si apoi se adauga zaharul.
Antentie cand prajiti nucile
Amestecatii incontinuu la crema de vanilie sa nu se prinda de fundul oalei si apoi sa o afumati
In timp ce se raceste crema de vanilie amestecati in ea cu un tel de vreo 5-6 ori astfel incat sa nu faca crusta deasupra.
Gata am venit la Prajitura cu nuci Santicler foarte buna vreau 2 porti dar nu mai spune la nimeni ca am luat 2 porti Sarumana Ginut
Updatat Martie 12, 8:53 pm de Jany.
Uneori e greu sa te prefaci ca totul este bine cand de fapt nu este
bravo piratule,la altii nu te mai gandesti...mananci doar tu
Viata poate fi inteleasa numai privind inapoi,dar trebuie traita privind inainte.
e ora 9:13 pm.