Intră
belea!
Subiecte noi pe forum
Prometheus 2012 torr...
A Most Wanted Man (2...
Volver (2006) torren...
Jinn (2014) online s...
Mary Kom (2014) onli...
The Notebook (2013) ...
Step Up All In (2014...
Mrs. Brown's Boys D'...
Bloguri noi
Jany
Am pregatit cafeaua,...
Jany
Genuri de bărbați beț...
George
Taxa pe internet
gabry
o unica iubire?
George
Frig si nebunie

Azi va poftesc pe toti la bab gulyas.Se poate face la ceaun s-au oala .....
700 gr fasole
500 gr carne de porc (pulpa)
200 gr costita afumata
200 gr ciolan afumat
2 cepe
2 ardei kapia (unul galben, unul rosu)
2 morcovi
3 felioare telina
1 patrunjel radacina
3 rosii fara coaja (pot fi din conserva)
2 linguri boia dulce
2 foi dafin
1 lingurita rasa piper
2 lingurite rase cimbru uscat
1/2 lingurita chili pudra (sau 2 ardei iuti)
sare
1 lagaturica patrunjel





Retete Culinare : e-Retete


Gulas de fasole

27 Aprilie 2010
Categorii: Retete cu legume, Retete cu carne de porc, Retete de supe si ciorbe, Retete din Ungaria


Gulas de fasole. Imagini pas cu pas pentru gulas de fasole


Azi va poftesc pe toti la bab gulyas. L-am executat duminica pe teritoriul soacrei si in prezenta ei, deci va inchipuiti ca nu am avut loc de greseli

Ingrediente pentru Gulas de fasole

700 gr fasole
500 gr carne de porc (pulpa)
200 gr costita afumata
200 gr ciolan afumat
2 cepe
2 ardei kapia (unul galben, unul rosu)
2 morcovi
3 felioare telina
1 patrunjel radacina
3 rosii fara coaja (pot fi din conserva)
2 linguri boia dulce
2 foi dafin
1 lingurita rasa piper
2 lingurite rase cimbru uscat
1/2 lingurita chili pudra (sau 2 ardei iuti)
sare
1 lagaturica patrunjel

Gulas de fasole - Preparare

Cu o seara inainte puneti fasolea la inmuiat cu apa calduta.
Se taie costita cubulete mici si se pune intr-o oala mai mare (de cca 6l) la prajit la foc mic pana devine crocanta. Daca nu lasa multa grasime adaugati 1-2 linguri ulei.
Adaugati ceapa si ardeii tocati fin, putina sare si caliti pana ceapa se inmoaie.
Adaugati carnea si ciolanul cuburi si continuati sa prajiti pana carnea isi schimba culoarea si carnea isi lasa sucul (cca 15 minute).
Adaugati zarzavaturile (morcovi, telina, patrunjel) taiate cubulete mici si continuati sa caliti pana scade apa de pe carne (cca 10 minute)
Trageti oala de pe foc si adaugati boiaua, chiliul, piperul si cimbrul si amestecati bine.
Adaugati 8 cani de apa si rosiile strivite cu furculita si puneti iar oala pe foc. Aduceti la fierbere si cand clocoteste adaugati fasolea inmuiata si dafinul. Dati focul la mic, astfel incat supa sa bolboroseasca usor. Lasati sa fiarba totul pana fasolea e fiarta, minim 1 1/2 ore. Dupa 1 ora de fiert adaugati 2 lingurite sare. Gustati apoi si daca vi se pare ca mai trebuie sare, mai adaugati.
* tineti apa fierbinte la indemana in caz ca scade prea mult apa de pe fasole; fasolea mea a fiert in 1 ora si 45 minute si nu a mai fost nevoie de apa suplimentara
** daca doriti, la final puteti face galuscute de faina, ca si la gulasul de cartofiLa final adaugati patrunjelul tocat fin si stingeti focul. A doua zi gulasul se va mai ingrosa si probabil va fi nevoie sa adaugati putina apa cand il incalziti.

Updatat June 18, 9:29 pm de RETETE.
Multumesc ginuta, e mancare delicioasa bob gulasu', prima data am mancat in Ungaria la un popas de pe autostrada, acum se gaseste si la noi in majoritatea restaurantelor.
Totusi ce-i facut acasa e muuult mai bun Smile
Foarte buna reteta aceasta si totodata si foarte gustoasa.merci frumos.
e ora 9:13 am.
Back To Top